The story behind BP MELANIN RICH

BP MELANIN RICH is opgericht door een kleine gebeurtenis van vroeger, waardoor de eigenaresse jaren later de gebeurtenis verwerkte in haar creativiteit.

Een apart verhaaltje… Haar zes jarige zusje (inmiddels nu wat ouder) werd in groep 3 gepest omdat zij licht van kleur is, maar een groot donker vlek op haar gezicht heeft. Ze vonden het raar, een licht kleurig meisje met een donkere vlek dat op Afrika lijkt. Ze zat huilend op de trap, denkende dat zij niet mooi genoeg is met haar vlek. Het heeft de eigenaresse zo erg geraakt dat zij stiekem toen haar zusje niet keek er om moest huilen. Haar zusje, zo klein en al zo verdrietig om zo’n onderwerp, omdat ze een super mooi vlekje op haar gezicht heeft wat haar juist apart, mooi en uniek maakte?

BP MELANIN RICH staat voor iedereen. Of je nou zwart, wit, paars of groen bent. Zij wilde niet alleen haar zusje, maar ook andere de power geven in deze diverse wereld.

“It’s not only the design. it’s the power behind the design.”

About the owner

BP MELANIN RICH is opgericht door Britteney Riedewald.

Zij werd geboren in Paramaribo, Suriname en in 2001 is zij in Nederland komen wonen. In 2010 werd zij chronisch ziek en kreeg zij de diagnose genaamd diabetes type 1. Naarmate zij ouder werd, kwam haar passie voor mode en nieuwe inzichten omtrent haar leven steeds meer naar boven. 

Ze kreeg als 14 jarige een certificaat van het bedrijf JINC als beste ondernemer in het jaar 2014 op haar middelbare school en begon met passie en emoties met het ontwerpen en bewerken van kledij toen zij 15 jaar oud was, voor familie en vrienden. 

Missie & Visie

BP MELANIN RICH ontstond. Het merk is een creatieve concept dat een verhaal vertelt. Een verhaal dat fascineert, inspireert en dat je niet loslaat. De boodschap wordt verpakt in fashion, op het niveau van trends en authentieke aspecten. Hierdoor draagt men een kledingstuk dat nooit alleen heeft gestaan voor ‘eigen financiële belangen’ voor het bedrijf, maar een bijdrage levert aan de samenleving met een oprecht concept.

  • Missie: “BP MELANIN RICH streeft naar verhalen, power en positiviteit in de diverse samenleving.”
  • Visie: Het licht punt zijn voor een positievere kijk op de samenleving voor zo veel mogelijk mensen.

What is the meaning of the name?

  • BP stands for ‘Britje pitje’ the nickname of the owner and at the same time ‘be proud’ (of)
  • MELANIN stands for the pigment that gives human skin, hair, and eyes their color. Dark-skinned people have more melanin in their skin than other skin tones. Melanin is produced by cells called melanocytes.
  • RICH stands for the chic in the namen. Buy is mainly in line with ‘melanin’