BP MELANIN RICH is opgericht door een kleine gebeurtenis van vroeger, waardoor de eigenaresse jaren later de gebeurtenis verwerkte in haar creativiteit.

Een apart verhaaltje… Haar zes jarige zusje (inmiddels nu wat ouder) werd in groep 3 gepest omdat zij licht van kleur is, maar een groot donker vlek op haar gezicht heeft. Ze vonden het raar, een licht kleurig meisje met een donkere vlek dat op Afrika lijkt. Ze zat huilend op de trap, denkende dat zij niet mooi genoeg is met haar vlek. Het heeft de eigenaresse zo erg geraakt dat zij stiekem toen haar zusje niet keek er om moest huilen. Haar zusje, zo klein en al zo verdrietig om zo’n onderwerp, omdat ze een super mooi vlekje op haar gezicht heeft wat haar juist apart, mooi en uniek maakte? 

BP MELANIN RICH staat voor iedereen. Of je nou zwart, wit, paars of groen bent. Zij wilde niet alleen haar zusje, maar ook andere de power geven!

“It’s not only the design. it’s the power behind the design.”

BP MELANIN RICH is opgericht door Britteney Riedewald.

Zij is begonnen met het maken van haar ontwerpen toen zij 15 jaar oud was.

Zij werd in het jaar 2000 geboren in Paramaribo, Suriname en in 2001 is zij in Nederland komen wonen. In 2010 werd zij chronisch ziek en kreeg zij de diagnose genaamd diabetes type 1. Maar natuurlijk kan zij nog veel doen, dus ook haar passie verwerken voor haar merk is geen probleem!

Zou jij meer over haar merk te weten willen komen? Lees dan verder…

About pic 1
DSC01516

BP staat voor Britje Pitje de (bijnaam van de) eigenaar van de kleding lijn. De twee letters worden ook gezien als ‘Be Proud’ of.

Melanin staat voor pigment.
Rich staat voor rijk.
Nederlands vertaalt: Pigment rijk